Je steekt veel tijd en energie in je website. In ruil daarvoor mag je er best wat mee verdienen. Gelukkig zijn er online veel verschillende mogelijkheden om met je website geld te verdienen. De verschillende verdienmodellen zijn vaak afhankelijk van wat voor soort website je hebt, de doelgroep en de branche waarin je verkeerd. Toch zijn onderstaande manieren vrijwel bij iedere website toe te passen.

1. Verdienen met klikken op je advertenties (kosten per klik)

Met advertenties kun je nog steeds eenvoudig geld verdienen met je website. Je meld je bijvoorbeeld aan bij Google Adsense, plaatst een HTML-code op je website en Google zorgt voor advertenties die aansluiten bij je website. Heb je een blog over reizen? Dan krijgt je blog allerlei advertenties gerelateerd aan reizen. Het wordt nog mooier: als de bezoeker specifiek heeft gezocht naar ‘reizen naar India’, dan krijgt de bezoeker specifieke advertenties over reizen naar India te zien. Google (Adsense) maakt gebruik van cookies die lokaal worden opgeslagen bij de bezoeker, op deze manier worden relevante advertenties getoond. Klikt een bezoeker vervolgens op die advertentie? Dan ontvang je hier een bedrag voor, bijvoorbeeld gemiddeld €0,50. Krijg je 30 klikken per dag? Dan levert dat €15 op. Hoe veel geld je precies verdient voor een klik op een advertentie is afhankelijk van vele factoren, waaronder de biedingen tussen adverteerders en de branche waarin je zit.

Let op: Google controleert je website alvorens ze je website goedkeuren bij Google Adsense. Je hebt vaak maar één kans. Zorg er dus eerst voor dat je website live is, beschikt over verschillende pagina’s en al bezoekers ontvangt. Meld je website niet aan als deze nog in ontwikkeling is.

2. Verdienen per weergaven van advertenties (kosten per weergave)

Een andere manier om met advertenties geld te verdienen is per weergave. Hierbij is het van belang dat je website veel bezoekers krijgt. JustPremium biedt deze mogelijkheid met vele varianten om advertenties op je website weer te geven. Hierbij verdien je niet alleen per klik, maar ook per weergave. Ook deze manier is mogelijk met Google Adsense.

3. Vaste prijs advertenties

Je biedt vaste prijzen aan voor advertentie links of banners op je website. Hiervoor kun je een aparte pagina aanmaken met een contactformulier voor adverteerders. Je kunt met de prijzen variëren voor:

  • Homepage & andere populaire pagina’s
  • De grote van de banners
  • Tekstlinks
  • Links in een (nieuw) blog bericht
  • De periode (week, maand, jaar etc.)

4. Gesponsorde tekst, afbeeldingen of video’s (bijvoorbeeld blogs)

Een interessante manier om geld te verdienen, zonder directe advertenties weer te geven, is een gesponsord blog bericht. Met een (gast) blog van een adverteerder heb je als eigenaar van de website een dubbele win-win situatie: jij verdient geld met de blog en tegelijkertijd heeft je website nieuwe unieke en interessante content.

Wees wel eerlijk tegenover je bezoekers dat het om een gesponsord bericht gaat. Het laatste wat je zou willen is dat bezoekers argwaan krijgen en je website niet meer bezoeken.

5. Verdienen met abonnementen op je website

Het aanbieden van abonnementen is een stabiele manier om inkomsten te genereren. Ben je lid van een fitnesscentrum of een andere sportclub? Grote kans dat je vast zit aan een abonnement of overeenkomst voor een bepaalde tijd.

Met je website kun je betaalde content aanbieden. Bezoekers met een abonnement kunnen vervolgens cursus video’s bekijken, e-books downloaden of andere speciale content bekijken.

6. Producten van anderen verkopen (Affiliate marketing)

In welke branche je ook zit, er zijn altijd wel producten die je aan kunt bieden. Heb je een blog met recepten om lekkere gerechten te maken? Dan kun je denken aan het plaatsen van specifieke producten zoals servies, pannen of andere keuken gerelateerde producten. Je helpt bezoekers op deze manier met producten die relevant zijn. Bestelt een bezoekers vervolgens iets op de website van de affiliate? Dan verdien je daar een bepaald percentage mee. Bijvoorbeeld 6% van het totale orderbedrag. De bezoeker hoeft dus niet per se het gelinkte product te bestellen, ook alle andere producten van de affiliate tellen mee. Bij Tradetracker of Awin kun je je aanmelden als ‘publisher’ om gebruik te maken van affiliate marketing.

7. Verdienen met gerelateerde berichten

Deze vorm van advertenties heeft een slechte reputatie door zijn spam-achtige content. Toch is het een interessante manier om geld mee te verdienen met je website. Probeer het eens een paar maanden uit. Werkt het? Dan ga je door. Geen succes? Dan stop je met deze vorm van advertenties.

Maak je gebruik van reactie platform Disqus? Dan kun je eenvoudig geld verdienen met gerelateerde content van andere websites bij de reacties van je blog berichten.

Conclusie

Vanzelfsprekend verschilt het welke manier het beste bij jouw website past. Dat is een kwestie van uitproberen. Test daarom de verschillende manieren uit en kom er achter welke manier(en) een mooie verdienste opleveren!